ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μαυρόγιαννη

  


«Μέθοδος Στανισλάβσκι: το Συναίσθημα στη Θεραπεία της Ψυχικής Απεξάρτησης» του Αλέξανδρου Μαυρόγιαννη θα φιλοξενηθεί από το 29ο ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στην Αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 2, στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (δελτίο εισόδου).


Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 1 ώρας, περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις πρόβες και την  παράσταση «Το Ξύπνημα», καθώς και τις απόψεις των συμμετεχόντων, των θεραπευτών και της κας Ειρήνης Τσαλέρα, για την χρησιμότητα της μεθόδου Στανισλάβσκι στη θεραπεία ψυχικής απεξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες.

Η κυρία Τσαλέρα, ως Υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ως ηθοποιός και καθηγήτρια υποκριτικής τέχνης, ανέλαβε η ίδια τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία  της παράστασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2023 στον χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I.

«Με πυξίδα την μέθοδο Στανισλάβσκι, με όχημα την επιμονή των συμμετεχόντων και την αγάπη των θεραπευτών, δημιουργήσαμε μια παράσταση, με στόχο, μέσω του θεατρικού συστήματος Στανισλάβσκι, την ενίσχυση της θεραπευτικής προσέγγισης για την ψυχική απεξάρτηση. Στην παράσταση συμμετείχαν οι άνδρες, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κράτησης Κορυδαλλού Ι και μέσω βίντεο οι γυναίκες, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών».

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση 20 λεπτών με το κοινό στην οποία θα συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ

Νίκος Χουβαρτάς, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Κατερίνα Θεοδωρίδου, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Μεταβατικού Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχικής Απεξάρτησης
στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού I

Αντωνία Ρουσσάκη, Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη
του Μεταβατικού Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχικής Απεξάρτησης
στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών