«Στολίζοντας τον Επιτάφιο» είναι ο τίτλος του νέου ιστορικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Γεωργά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

  


Οπισθόφυλλο:

Μάνη 1939 – 1949

Αν ρωτούσες τους παλιούς Μανιάτες γιατί ονομάστηκε το χωριό «Καλλίστη», δεν θυμόταν κανείς. Όταν κάποιος υπαινίχθηκε ότι βγήκε έτσι γιατί φτιάχτηκε από Νικλιάνους και Αχαμνόμερους αγαπημένους, αυτοί παραλίγο να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Η Μαρία δόθηκε στον Στέλιο λόγω χρεών και ο Στέλιος την πήρε από κρυφό έρωτα και για να πικάρει τους δικούς της. Θα μπορούσαν να ευτυχήσουν με τα δύο αγγελούδια που έκαναν, αλλά μέσα στην Καλλίστη ήταν καταδικασμένοι να σπρώχνουν μαζί την πέτρα του Σίσυφου.

Ύστερα ήρθε ο πόλεμος του ’40 και όλα άλλαξαν. Όσοι γλίτωσαν, φόρεσαν κουκούλα ή ανέβηκαν στο βουνό. Και παράλληλα, η ζωή πάλευε ν’ ανθίσει. Μάταια η Ράνια φεγγοβολούσε ομορφιά  και κληρονομιά. Ο έρωτας έχει δικούς του νόμους, μα πάνω απ’ όλα δεν ξεχνά, και δεν ξέρει πού να πρωτοπάει. Η Ράνια ήθελε να πάει στο Παρίσι· η Μαρία με καμένο πρόσωπο έσπασε τους καθρέφτες· η Τασούλα άκουγε για τον Μακρύνα, αλλά δεν τον είχε δει· η Κυράννα η γλυκιά από τη Βοστώνη ανέβηκε στο βουνό ξυπόλυτη να κάνει την αντάρτισσα· και οι άντρες της Ελλάδας που ποτέ δεν πεθαίνει, συνεχίζουν να σκοτώνουν τα παιδιά τους μαρμαρώνοντάς τα από νιους, φαντάρους, αντάρτες, ήρωες και χαμένα κορμιά, αναβάσταγοι στην αράδα.

Και όλοι οι Έλληνες μαζί, στόλισαν έναν Επιτάφιο από αγκάθια, έβαλαν μια πέτρα αντί για το σώμα του Χριστού κι ακολουθούσαν τα σφυρίγματα του Σίσυφου, του φίλου του Κύκλωπα με το ένα μάτι.     

 

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Γεωργάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού. Αποφοίτησε από τη Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και εργάστηκε ως αρχιμηχανικός σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Ξεκίνησε τη συγγραφή το 2004 και έχει ολοκληρώσει μια τετραλογία με γενικό τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί».

Το 2017 εκλέχθηκε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). Το 2018, το βιβλίο του «Αλύτρωτα Πνεύματα» βραβεύτηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΛΑΙΝΩ» ως το καλύτερο του 2018. Όλα τα βιβλία που απαρτίζουν την τετραλογία ηχογραφήθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Τυφλών και διανέμονται δωρεάν. Το μυθιστόρημα «Στολίζοντας τον Επιτάφιο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Έργα του συγγραφέα:

«Της σποράς της μαύρης όργωμα», Εκδόσεις ΑλΔε, 2007

«Δάκρυα διαμάντια», εκδόσεις ΑλΔε, 2010

«Το 7 της λύτρωσης αργεί», εκδόσεις Αστάρτη, 2015

«Αλύτρωτα πνεύματα», εκδόσεις Πνοή, 2017

«Στολίζοντας τον Επιτάφιο», εκδόσεις Πνοή, 2023

 

 

Πληροφορίες έκδοσης:

Τίτλος: Στολίζοντας τον Επιτάφιο
Συγγραφέας: Δημήτρης Γεωργάς 
Σελ. 502

Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 17,00 €
ΙSBN: 978-618-5520-62-5

Ημερ. Κυκλοφορίας: 4/2023
Κωδικός: 23190