Κατερίνα Ριμπατσιού «Urban Aura» στη γκαλερί Αργώ

 


Κατερίνα Ριμπατσιού

Urban Aura

Γκαλερί Αργώ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης μέχρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της την Κατερίνα Ριμπατσιού, η οποία θα παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με ζωγραφικά έργα, κάτω από το γενικό τίτλο «Urban Aura».

Αυτή είναι η 5η ατομική της έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 19:00 και θα διαρκέσει ως τις 3 Δεκεμβρίου 2022.

Η Κατερίνα Ριμπατσιού είναι μια εικαστικός που μετά από πολλές πνευματικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, ασχολείται τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά και μόνο με τη διαδικασία της ζωγραφικής πράξης.

Αφετηρία των αναζητήσεών της, είναι η ίδια της η ζωή, οι μνήμες και τα βιώματά της, η έννοια του χρόνου στην καθημερινότητά της. Αφετηρία είναι και τα συναισθήματά της, ο θυμός  και  το κομμάτι του πολεμιστή που τα εκφράζει με ακραία σωματικότητα πάνω στο έργο αλλά και η θηλυκή της πλευρά, αυτή της αγάπης, της υπομονής και της προσφοράς που την κάνει να ανασύρει το τρυφερό αμορφοποίητο και να το κάνει  ευαίσθητη ματιέρα στον καμβά.

Δουλεύει στη σιωπή, χωρίς μουσική, έχοντας οξυμένες τις αισθήσεις και στραμμένες στον εσωτερικό της διάλογο.

Φιλοτεχνεί τα έργα της αργά και βασανιστικά, αποδίδοντας τη ροή της ενέργειας, την αρμονία, το κενό και εν τέλει τη φωνή μέσα της,   μένοντας απολύτως συνεπής με τη φιλοσοφία της: οι λύσεις στα εικαστικά ζητήματα δίνονται μόνο με το σχέδιο, το χρώμα και τα πινέλα.

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Κατερίνα Ριμπατσιού σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας( Α.Σ.Κ.Τ.) 1987 – 1992, στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή.

Έκανε μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ε.Α.Π., Τμήμα Γραφικών Τεχνών και Πολυμέσων και εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Συναισθησία και Εικαστικές τέχνες – Η επίδραση του φαινομένου της Συναισθησίας στη δημιουργικότητα». Συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες και εκθέσεις της καλλιτεχνικής πλατφόρμας τέχνης «Ορίζοντας Γεγονότων» από το 2006 έως και σήμερα.

Παρουσίασε την δουλειά της σε τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία και Ελβετία. Έλαβε μέρος στην Art Αθήνα από το 2012 έως και το 2017, στην Art Θεσσαλονίκη από το 2016 έως και το 2019. Επίσης, παρουσίασε έργα της στην CONTEMPORARY ISTANBUL ART FAIR, Istanbul, Turkey, 2017 και στην SCOPE ART FAIR BASEL, Basel, Switcherland, 2018.

Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και διετέλεσε υπέυθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Β/μιας εκπαίδευσης Ευβοίας από το 2002 έως το 2006.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Κατερίνα Καράμπελα