Η “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από την ομάδα Dance Company Μαζί, στο θέατρο “Ροές”.


“Γέρμα” Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Από την ομάδα Dance Company Μαζί 

Συντελεστές

Χορογράφος-Δραματουργική προσέγγιση: Μαρία Μάργαρη

Μουσική Σύνθεση: Ηλίας Καμπάνης

Ενδυματολόγος: Αλεξάνδρα Καψάλα

Σκηνογράφος: Σεμέλη Αβραμιώτη

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Κινηματογράφηση:Στέφανος Κοσμίδης

Χορεύουν: Μίρκα Χαλκιά, Παναγιώτης Λαγανάς, Μαρία Παντελάκη, Μαρίνα Παντελάκη, Βασιλική Γράψα, Στέλα Κομηχίλη, Ισιδώρα Πρίμπα, Έρη Τζώρτζη

Συμμετέχει: Γεωργία Τραυλού

Παραγωγή: ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΑΜΚΕ

Περιγραφή

Γέρμα. Ένα από τα τραγικά έργα της ισπανικής υπαίθρου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αφηγείται την ιστορία μιας άτεκνης γυναίκας που επιθυμεί διακαώς τη μητρότητα. Η Γέρμα, μια γυναίκα νέα και υγιής καταλήγει να γίνει στόχος και αντικείμενο κουτσομπολιού στη μικρή κοινωνία όπου ζει , λόγω του ότι δεν έχει κάνει ακόμα παιδιά. Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό αλλά και αδύνατο-μεταφυσικό μέσο φτάνει σε αδιέξοδο και οδηγείται στην απελπισία. Η επιθυμία της μετατρέπεται σε εμμονή και οδηγείται στο έγκλημα, δολοφονώντας το σύζυγο της.

Παλλόμενα σώματα χορευτών που γεννούν δονήσεις ερμηνεύουν, χορεύοντας, μια ιστορία ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και τη γυναικεία καταπίεση.

Μια χοροθεατρική παράσταση με σύγχρονη δραματουργική προσέγγιση όπου θίγει το ζήτημα της μοναξιάς, της έλλειψης ουσιαστικής επαφής και επικοινωνίας , ασκώντας κριτική στην παραδοσιακή κοινωνία που αρνείται την ισότητα στη γυναίκα. Ένα έργο που παραμένει σύγχρονο και διαχρονικό.

Θέατρο “Ροές”.

Ημερομηνία & Ώρα: Κυριακή 6,13,20 και 27/11  21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ / 10 ευρώ μειωμένο

Προπώληση στο Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Πληροφορίες/κρατήσεις: 2103474312

Ιάκχου 16

Γκάζι (στάση μετρό: Κεραμεικός)