“Αμμόχωστός μου, Εσύ και η Αλήθεια σου” της Μαρίας Ιωάννου-Φίλη

  



“Αμμόχωστός μου, Εσύ και η Αλήθεια σου” – Μαρτυρίες Αδελφών Αμμοχωστιανών, είναι το νβιλίβο της συγγραφέως Μαρίας Ιωάννου-Φίλη , από τις Εκδόσεις “ΚΟΥΡΟΣ”. 

Ένα ιστορικό λεύκωμα που δημιουργήθηκε από κραυγές και στεναγμούς ανθρώπων για τον άδικο πόλεμο και τα δεινά της αγαπημένης τους πατρίδας.

     Διαβάζοντας τις μαρτυρίες των αδελφών Αμμοχωστιανών μας, τη συλλογή του υλικού των απομαγνητοφωνήσεων και βλέποντας το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε η συγγραφέας Μαρία Ιωάννου-Φίλη, τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα.

     Καταθέσεις ψυχής με έντονα συναισθήματα θλίψης, πόνου, σπαραγμού και ένα τεράστιο “γιατί”, να κυριαρχεί ανάμεσά τους. 

     Άνθρωποι απλοί, που είδαν ξαφνικά τον ήλιο να σβήνει από τον ουρανό τους περιγράφουν – όπως ακριβώς βίωσαν – τις μαύρες εκείνες μέρες, από τις 20 Ιουλίου 1974 που ξεκίνησε το απεχθές αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

     Το αίμα αθώων Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, είναι νωπό στη μνήμη μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν. 

 

     Οι ανηλεείς σφαγές γερόντων και παιδιών, οι βιασμοί των γυναικών από τους Τούρκους στρατιώτες, τα βασανιστήρια των Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια της εισβολής, ο βομβαρδισμός της όμορφης πόλης της Αμμοχώστου και γενικά, η καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν γραφτεί στη σκέψη και τον νου μας με μελάνι ανεξίτηλο.

     Οι αδελφοί μας Αμμοχωστιανοί που βίωσαν την προσφυγιά, επί ξύλου κρεμάμενοι, αφήνοντας κάτω από τραγικές συνθήκες τον τόπο τους, με την προτροπή της συγγραφέως Μαρίας Ιωάννου – Φίλη, θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους να ακουστούν έως τα πέρατα της Γης για να μάθουν οι νεότεροι την αλήθεια, όπως πραγματικά είναι και με ζωντανή την ελπίδα μέσα τους, ότι θα πατήσουν ξανά τα Άγια Χώματα της γλυκιάς τους Πατρίδας!

 

Το έργο διατίθεται 

αποκλειστικά από τις 

Εκδόσεις “ΚΟΥΡΟΣ”

Τηλ.: 210 52 40 424 

isbn: (gre)978-618-85819-6-8