΄΄Μπαίνει η Δεσποινίς Μαργαρίτα΄΄ του Ρομπέρτο Ατάιντε στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)


 ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

του Ρομπέρτο Ατάιντε
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

 

Παίζουν: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης

 

Το έργο-σταθμός του Ρ. Ατάιντε, σε μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής, έρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου.

Η παράσταση θα προσπαθήσει να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο στο χαρακτηρισμένο από πολλούς κριτικούς ήδη κλασσικό κείμενο, της “Δεσποινίδος Μαργαρίτας”.

Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλία. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1973 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, οι παραστάσεις απαγορεύτηκαν από τις Αρχές, το κείμενο πέρασε από λογοκρισία και ξαναπαίχτηκε, αφού επιβλήθηκαν περικοπές.

Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στον ρόλο των… μαθητών), η παράσταση αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.

Τον κεντρικό ρόλο της περίφημης ηρωίδας του Ατάιντε , αναλαμβάνει στην νέα εκδοχή της παράστασης, ο Πάνος Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας έτσι με τον Γιώργο Παπαγεωργίου τη δημιουργική τους συνεργασία που ξεκίνησε στο παρελθόν με τον “Επιθεωρητή” του Ν. Γκόγκολ, παράσταση σταθμό της Goo Theater Company.

 

Την ζωντανή μουσική ερμηνεύουν τα αδέφια Λατουσάκη. Ο Γιάννης και ο Μιχάλης.

 

Info
Θέατρο του Νέου Κόσμου

Πρεμιέρα: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις: 21/2/2022 έως 29/3/2022
Μέρες & Ώρες Παραστάσεων:Δευτέρα & Τρίτη: 21:15
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ μειωμένο
Προπώληση: viva.grΑντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα

Κατερίνα Καράμπελα