Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου οργανώνει μονοήμερη εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή!

  


Σας ανακοινώνουμε ότι η Ομάδα μας, 31 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή διοργανώνει μονοήμερη εκπαιδευτική και προσκυνηματική μονοήμερη εκδρομή, στη Λίμνη του Μαραθώνα και στη Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.Το κόστος της εκδρομής είναι 15 ευρώ το άτομο.

Το πρόγραμμα της εκδρομής.
Αναχώρηση 8.30π.μ απο την παλιά Πυροσβεστική.
Στάση για καφέ στο Μαραθώνα.
Επίσκεψη στο Μουσείο Νερού της Λίμνης Μαραθώνα.Σ αυτό το ιδιαίτερο Μουσείο θα δούμε από κοντα την ιστορία της δημιουργίας του φράγματος. Στο Μουσείο φυλάσσονται εργαλεία και εξοπλισμοί που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του φράγματος.Στον εξωτερικό χώρο θα δούμε βαγονέτα μεταφοράς υλικών, τεράστια καλούπια αγωγού ύδρευσης και ένα εντυπωσιακό κατανεμητή νερού.
 

 

 
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο περιλαμβάνει, ευρήματα απο την Νεολιθική εως την ύστερη Ρωμαική περίοδο.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Αττικής.
Είναι γυναικείο μοναστήρι στο όρος των Αμωμών Αττικής.
Η παλαία μονή που καταστράφηκε ήταν στην ίδια τοποθεσία και ήταν ανδρική, λειτουργούσε απο τον 10.ο αι.μ.χ. Το μεσημέρι φαγητό στη Νέα Μάκρη.
Η είσοδος στα Μουσεία ειναι προαιρετική.
Οι ενδιαφερόμενοι φίλοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εως την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα της Ομάδας. Η εκδρομή
θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι συμμετέχοντες απαραίτητα να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού
 


 
Λίγα λόγια για την «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου»:

Η  «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου», είναι μια αυτόνομη ομάδα, ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης με λαμπρό έργο.

Ως στόχο έχει τη μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης και την καταγραφή των άμεσων κοινωνικών προβλημάτων με σκοπό την ανακούφιση των συμπολιτών της. Στην πρωτοβουλία αυτή μπορεί κάποιος να συμμετέχει είτε ως άτομο είτε ως ιδιότητα ή φορέας με μοναδικό κριτήριο την επιθυμία για συμμετοχή στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης που πρεσβεύει η ομάδα από την ίδρυση της.

Αν θέλετε να δώσετε τις δικές σας προσφορές σε είδη ρουχισμού σε καλή κατάσταση, τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγειονομικού υλικού, προσφορά γης, εργασία ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου» στα τηλέφωνα 694 712 4178, 697 435 3581, στο fax 2223022345 και στο e-mail  της ομάδας: omada_allileggyis_aliveriou@windowslive.com και στο Facebook: www.facebook.com/omada.allileggyis.aliveriou