CinéDoc: Το ταξίδι του άσκαυλου

 


Ένα ταξίδι στο Αιγαίο πέλαγος, κατά το οποίο ο άσκαυλος, η αρχαία ελληνική γκάιντα αναβιώνει στα χέρια μουσικών που κρατούν ζωντανή μια αρχαία παράδοση. Το όργανο βρίσκει αργά αλλά σίγουρα τον δρόμο του προς την πόλη, όπου οι σύγχρονοι μουσικοί το φέρνουν στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Ο θεατής γίνεται μάρτυρας αυτής της αναβίωσης και, μαζί με τους πρωταγωνιστές, ανακαλύπτει κάτι που σχεδόν έχει χαθεί: τα έθιμα και το ήθος των ανθρώπων μιας άλλης εποχής, και μια προφορική παράδοση που κάποτε ήταν τρόπος ζωής, διατηρούμενη κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με συντελεστές της ταινίας. Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.
 
- Τετάρτη 8/9, 20:00 Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα
- Δευτέρα 13/9, 20:00 Cine Anesis, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα
-Τετάρτη 22/9, 20:00 ΒΟΞ, Θεμιστοκλέους 82, Αθήνα
-Παρασκευή 24/9, 21.00 Thessaloniki International Film Festival (Η αίθουσα προβολής θα ανακοινωθεί σύντομα)
Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ethnofest και την υποστήριξη του Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - ΜΕΛΜΟΦΑΚΕ
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Η είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του και καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο.

Για την προσέλευση στα θερινά Cine Anesis και ΒΟΞ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ: https://www.viva.gr/.../festival/to-taksidi-tou-askavlou/
 
Εισιτήρια: 6 ευρώ κανονικο / 3 ευρώ μειωμένο
 

Βάντα Βλασταρά