Τα μοναδικά χειροποίητα Κουμιώτικα κεραμικά της κυριας Νίνας Γαλάνη!

 


Όπως κάθε χρόνος έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο αγαπημένο Platanenhof στην Κύμη Ευβοίας η καθιερωμένη Γιορτή Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας. Οικοτέχνες χειροτέχνες, παρουσίασαν τα προϊόντα τους, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά, φρούτα, λαχανικά, μανιτάρια, βότανα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δημιουργιών για ένα μοναδικό τριήμερο. Οι δημιουργίες που είχαν τη χαρά να θαυμάσουν οι παρευρισκόμενοι ήταν πραγματικά η μια πιο ιδιαίτερη από την άλλη. Την καρδιά μας όμως κατάφεραν να κλέψουν λίγο περισσότερο τα μοναδικά χειροποίητα Κουμιώτικα κεραμικά της κυρίας Νίνας Γαλάνη.


Οι δημιουργίες της κυρίας Γαλάνη αποτελούν μια μοναδική συνάντηση της παράδοσης της αγαπημένης μας Κύμης στα κεραμικά με μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά, η οποία ξεκάθαρα χαρακτηρίζει τη δημιουργό.

 


Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε σύγχρονους καλλιτέχνες να κρατούν ζωντανή τη παράδοση του τόπου τους μέσα από τις μοναδικές τους δημιουργίες. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε και αλλού τις μοναδικές δημιουργίες της κυρίας Γαλάνη αλλά και άλλων καλλιτεχνών της αγαπημένης μας Κύμης.


Η Κύμη Ευβοίας είναι ένα μαγικό μέρος που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τη φαντασία κάποιου ταλαντούχου καλλιτέχνη. Μοναδικά τοπία που κόβουν την ανάσα, παραδόσεις που καταφέρνουν να επιβιώνουν στο πέρασμα του χρόνου και ζεστοί  φιλόξενοι άνθρωποι δημιουργούν ένα μοναδικό κράμα. Ένα κράμα που γεννά συνεχώς σπάνιους καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες που ο καθένας συμπληρώνει τη δική του προσωπική πινελιά στο μοναδικό έργο τέχνης που ονομάζεται Κύμη Ευβοίας.