O Dj της καρδιάς μας Γιώργος Τσέκος, μας παρασύρει στον δικό του μουσικό κόσμο

 



Τα βράδια της Κυριακής στις 22:00 το πάρτυ ξεκινά! Ο dj Γιώργος Τσέκος φοράει τα ακουστικά του και οδηγεί το κοινό με free style διάθεση σε funk, afro, world, nu jazz & electronica τόπους, μέσα από τη συχνότητα του DreamCity του WebRadio της Ονειρούπολης.

Από το άλσος στο Παγκράτι σε ένα club στο Brixton, από έρωτες που χόρεψαν σε disco, από βράδια που δεν βγαίναν δίχως soul και groovy και παρέες σε μηχανόβιους αγώνες της δεύτερης εφηβείας των τριάντα.

Σε όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα ξεχωριστά μέρη που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από ταινίες χολιγουντιανής παραγωγής, βρισκόμαστε τα Κυριακάτικα βράδια αφήνοντας τους εαυτούς μας στα χέρια του ειδικού.

Πως ξεκίνησε όμως η πορεία αυτού του αγαπημένου μας Dj και ραδιοφωνικού παραγωγού;

Κάπου στα τέλη της δεκαετίας των 70’s κι ενώ ο Γιώργος μεγάλωνε ακούγοντας πολλή και καλή μουσική, έπεσε στα χέρια του μια κασέτα με το μιξαρισμένο πρόγραμμα της πιο διάσημης παγκοσμίως  discotheque  “Studio 54” της Νέας Υόρκης.

Εκείνη ακριβώς ήταν η μαγική στιγμή που το τοπίο ξεκαθάρισε μπροστά του και κατάλαβε με σιγουριά τι ήταν αυτό στο οποίο θα ήθελε να αφιερώσει τη ζωή του.  Χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο άρχισε να  πειραματίζεται με τα πρώτα μηχανήματα, έχοντας ως μόνο σκοπό να ανακαλύψει νέους τρόπους που θα έκαναν τον κόσμο να απολαμβάνει τις μουσικές του επιλογές και να θέλει να τις χορέψει.



Το εγχείρημα αυτό του Γιώργου όπως η ίδια η ζωή απέδειξε, στέφθηκε από τεράστια επιτυχία.  Για είκοσι επτά συναπτά έτη, το άστρο του Γιώργου έλαμψε τόσο ως  Dj αλλά και ως μουσικός παραγωγός αφού δεν άργησαν να ακολουθήσουν και οι σπουδές στην ηχοληψία.

Η αγάπη αυτού του ξεχωριστού καλλιτέχνη για την μουσική δεν σταματάει πουθενά. Άλλωστε πολύ συχνά δηλώνει πως πάντα θα ακούει μουσική και πάντα θα τη μοιράζεται με το κοινό από όποιο πόστο μπορεί αφού τελικά αυτό το «μοίρασμα» είναι το πιο σημαντικό.

Το ραδιόφωνο λοιπόν ήταν μια απόλυτα φυσική εξέλιξη στη λαμπρή πορεία του Γιώργου. Μια εξέλιξη που βρήκε τον καλύτερο προορισμό στην μαγική Ονειρούπολη, στον σταθμό που τα όνειρα όλων των ανθρώπων μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Η εκπομπή του «Beats n’ Pieces» στον www.dreamcity.gr,  είναι ένα ταξίδι με «freestyle» μουσικές επιλογές. Επιλογές που πραγματοποιούνται βάση της προσωπικής του αισθητικής από τότε που ξεκίνησε τη μουσική του  πορεία μέχρι και σήμερα που έχουμε τη χαρά να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.